Ineke de Jong

Ik ben Ineke de Jong, Register Podoloog , aangesloten bij Stichting Loop en onderdeel van Podozorg Nederland.

Als Register Podoloog ben ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor de podologie.  Registerpodologen zijn paramedische voetspecialisten, genieten een wettelijke titelbescherming en vallen als beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg onder de wet BIG, hetgeen een voorwaarde is om voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

Naast Registerpodoloog heb ik jarenlang ervaring als pedicure, gespecialiseerd in de behandeling van de diabetische/ reumatische voet, en het maken van ortheses en nagelbeugels.

Mijn specialisatie is echografie. Ik ben ingeschreven als lid bij de NVMBR.
Echografie biedt enorme mogelijkheden. Ik kan o.a. beter bepalen of er sprake is van een hielspoor of een fasciitis plantaris(scheurtjes in de Fascie plaat) of een probleem met de vetpolstering van de hiel en voorvoet. Ook artrose in de voet is direct zichtbaar op de echo!

Sinds april 2011 werk ik nauw samen met Dr. I. van Dalen, orthopedisch voetchirurg, gespecialiseerd in voet en enkelchirurgie.
Dr. I. van Dalen werkt in de Bergmankliniek in Naarden. De samenwerking met registerpodologen is een nieuw initiatief dat verder nog nergens in Nederland plaatsvindt.

Op mijn website: Podozorg Spijkenisse staan interessante blogs! De moeite waard om ze te lezen!

Op dit moment werk ik samen met een nieuwe registerpodoloog. Astrid Meeuwsen. Astrid heeft al jaren in Rotterdam Zuid een eigen praktijk. Het is de bedoeling dat Astrid mijn praktijk in Spijkenisse gaat overnemen.
 online_btn online_btn
(SPIJKENISSE) (HELLEVOETSLUIS)